در مورد «قانون احوال شخصیه»

یکی از دوستان ما ایو اینسلر جویای نظر ما در مورد قانون زن‌ستیز مصوب پارلمان و توشیح شده‌ی کرزی، گردیده بود. در زیر ترجمه بخشی از پاسخ ما را به چاپ می‌رسانیم:

به نظر «راوا»، قانون زن‌ستیزی که اخیراً توسط کرزی توشیح شد کوبیدن میخ به تابوت حقوق زنان است ولی این پدیده‌ی نو تعجب ندارد زیرا این اعمال ننگین نتیجه سیاه هفت سال حکومت جنایتکاران اسلامی با پشتیبانی امریکا بر افغانستان است. جهانیان باید بدانند که خیانت‌های زیادی بی‌رحمانه‌تر و دردآورتر از این مسئله آخر، علیه مردم زجر‌دیده ما و دموکراسی و آزادی شان صورت گرفته است. این فقط یک نمونه آن است و خیانت‌های بزرگتر و هولناکتر در انتظار زنان و مردان کشور ماست. بخصوص در این وضعی که مطابق سیاست نو اداره اوباما، طالبان به اصطلاح «میانه رو» و حزب گلبدین رسماً در کلکسیون جنایتکارانی که بر افغانستان حکمروایی کنند، اضافه شده اند.

شاید هم سرچشمه‌ی تما این خیانت‌ها، تصویب قانون شرم‌آور «مصالحه ملی» باشد که بر اساس آن جنایتکاران جنایات شنیع جنگی شان در سه دهه اخیر را بخشیدند تا از تعقیب و محاکمه نجات یابند. این در حضور ده‌ها هزار نیروی خارجی به رهبری امریکا صورت گرفت و خاموشی جهانیان بر زخم زنان ما بیشتر نمک پاشید، این خیانت و عمل زشت را به چشمان خود دیدند ولی قدمی علیه آن برنداشتند.

فکر نمی‌کنیم در اوضاع فعلی، دولت خارجی‌ای علیه این قانون تکاندهنده که هدف اصلی آن زنان است، اعتراض کند. طبعاً مردم که بیشتر زنان را در بر خواهد گرفت، «راوا» و اکثر مردم عدالتخواه سرتاسر جهان آواز خویش را بلند نموده و تلاش خواهند نمود تا چهره واقعی جهادیان مفسد و دولت مافیایی کرزی را افشا کنند.

برای تمام مردم دنیا جالب خواهد بود بدانند که این قانون نیمه مخفی زمانی توسط کرزی به امضا رسید که مطبوعات دولتی خود گزارش ۶۰۰ واقعه خودسوزی مخصوصاً زنان را در دو ماه اول ۲۰۰۹ دادند. واقعیت‌های تلخ و دردناک بیشتری وجود دارند و این تنها ظاهر قضیه است. اخباری بیشماری واقعات تجاوزات جنسی، خودسوزی، خشونت و ستم‌های دیگر بر زنان افغانستان، دنیا را فرا گرفته است ولی از آن جایی که افغانستان در چنگال بنیادگرایان قرار داشته و اغلب رسانه‌ها به آنان پیوسته اند، اخبار این جنایات تکان‌دهنده بازتاب نمی‌ یابند.

تصور رایج اینست که کرزی برای جلب رای شیعه‌ها این قانون را تصویب کرد او ولی این گوشه کوچکی از واقعیت بزرگ نفرت‌انگیز است که او با امضای این قانون زن‌ستیز، حضور و قدرت بنیادگرایان سنی و شیعه هر دو را قوی‌تر ساخت. قابل ذکر است که محتوای این سند برای بنیادگرایان سنی قانع‌کننده‌تر و دلچسپ‌تر از بنیادگرایان شیعه است زیرا اینان اولین کسانی بودندکه قوانین مذکور را در سال‌های خون و خیانت خویش (۱٩٩۲ ـ ۱٩٩۵) تحمیل کردند.

تقبیح قانون مذکور توسط حمیرانعمتی و چند زن پارلمانی دیگر، مزدورانه است زیرا آنان با چشمان باز چنین خیانت آفتابی و افتضاح‌آمیز ضد زن را دیدند اما استعفا ندادند و یا مانند ملالی جویا آواز خویش را قاطعانه بلند نمی‌کنند؟ بیان نارضایتی بیشتر قیافه‌گیری برای مطبوعات غرب و همدستی آشکار شان با دولت است.

انتخابات به اصطلاح ریاست جمهوری در چهار ماه آینده برگزار می‌گردد ولی همه می‌دانند که رییس جمهور کسی خواهد بود که امریکا می‌خواهد. با تجاوز امریکا و متحدان به افغانستان، چگونه ممکن است انتخاب رییس جمهور برخلاف خواست نیروهای خارجی و بنیادگرایان جهادی و طالبی، آزادانه صورت گیرد؟ اگر امریکا از کرزی خسته شده باشد، کرزی دیگری با نام و چهره جدید ظاهر خواهد شد. این مانند همان ضرب‌المثل مشهور افغانی است که می‌گویند: «خر همان خر است، پالانش نو شده.» سیاست‌های امریکا نه تنها باعث قدرت‌گیری جنگسالاران جهادی شده بلکه کاندیدان «حزب اسلامی» و طالبی نیز به میدان آمده اند.

در غرب تبلیغات در مورد انتخابات افغانستان گسترده است ولی قسمی که ما در گذشته نیز گفته ایم این چنین انتخابات برای مردم ما تغییر مثبتی را در پی نخواهد آورد.

با در نظرداشت خیانت‌های گذشته‌ی دولت جنایتکار کرزی و سیاست‌های امریکا، قابل پیشبینی است که دولت و پارلمان

بعدی پلید‌تر از امروز خواهند بود. حتا اگر در پارلمان آینده جمعی از نمایندگان واقعی مردم راه یابند، باز هم در خدمت مقاصد امریکا قرار خواهد داشت تا دموکراسی را به نمایش بگذارد و نشان دهد که حتا صدای مخالفان نیز تحمل می‌شود.

ممکن است استراتیژی نو اوباما به هر دردی بخورد به جز مرهم‌گذاری بر زخم‌های سوزان مردم ما. این استراتیژی، جهادی‌ها، پرچمی‌ها، خلقی‌ها و طالبان را از صحنه سیاسی دور نمی‌کند بلکه برخلاف، امریکا تمام این باندهای تروریست را باهم آشتی می‌دهد تا دولتی منطبق با منافع خود را ساخته باشد و پروژه انتقال لوله‌های گاز از آسیای مرکزی عملی گردد. حضور نیروهای امریکایی در افغانستان برای امنیت نه بلکه برای تقویت و پشتیبانی از سیاست‌های خاینانه‌ی جهادی‌ها است.

«راوا» از مردم سراسر جهان و بخصوص مردم صلحدوست امریکا به شمول مخالفین و طرفداران آقای اوباما می‌خواهد تا دست به دست هم دهند و نگذارند تا این سیاست‌های خاینانه عملی گردند، نباید اجازه دهند جنایتکارانی که سخت مخالف دموکراسی، حقوق زن و استقلال اند، رویکار بیایند، و نگذارند تا اعمال خاینانه زیر نام استراتیژی نو جامه عمل بپوشند.

چشمان ما همیشه متوجه مردم سراسر دنیا و مخصوصاً مردم شریف امریکا است تا سیاست‌های غلط خارجی دولت‌های شان را که برای حمایت و سر پا نگهداشتن باند‌های زن‌ستیز بنیادگرا و برضد نیروی‌های دموکرات و طرفدار حقوق بشر و حقوق زن است، تقبیح کنند.