داكتر رمضان‌بشردوست‌ در تاریخ‌ معاصر افغانستان‌ اولین‌ كسی‌ است‌ كه‌ شخصیت‌ و كرامت‌ و اصولش‌ را بیشتر از مقام‌ و چوكی‌ دوست‌ داشت‌. وقتی‌ دید از طریق‌ وزارت‌ پلان‌ در چهارچوب‌ نظام‌ مافیایی‌ نمی‌تواند به‌ اهدافش‌ نزدیك‌ شود، بی‌درنگ‌ به‌ چوكی‌ وزارت‌ تف‌ كرد. او هزاره‌ تبار است‌ اما از هزاره‌بازی‌ و مخصوصاً سر جنباندن‌ با جنایتكارانی‌ چون‌ خلیلی‌، محقق‌ و حزب‌ وحدت‌ عار دارد. بی‌جهت‌ نبود كه‌ اكثریت‌ مردم‌ شریف‌ و آگاه‌ كابل‌ در عالم‌ یاس، به‌ وجود او در پارلمان‌ پر از خاینان‌ و تبهكاران‌ و هروئین‌سالاران‌، دل بسته به‌ نفع‌ او رای‌ دادند. بشردوست‌ آنقدر فراوان‌ رای‌ آورد كه‌ دیگر برای‌ تقلب‌كاران‌ ممكن‌ نبود او را بازنده‌ اعلام‌ دارند.

Dr Ramazan Bashardost داکتر رمضان بشردوست

آیا داكتر بشردوست‌ علیه‌ جنایت‌سالاران‌ حاكم‌ در حكومت‌ و پارلمان‌ و قضا، كماكان‌ بی‌تزلزل‌ و قاطع‌ و آشتی‌ناپذیر به‌ مبارزه‌ ادامه‌ خواهد داد و همراه‌ ملالی‌جویا و احتمالاً چند وكیل‌ شرافتمند دیگر به‌ تنها نقطه‌ی‌ امید مردمی‌ ناامید بدل‌ خواهد شد؟ آیا او به‌ جای‌ تقسیم‌ معاشش‌ بین‌ مستحقین‌ كه‌ جایی‌ را نمی‌گیرد و ضربه‌ای‌ به‌ جنایت‌سالاران‌ و فسادسالاران‌ به‌ حساب‌ نمی‌آید، به‌ مبارزه‌ به‌ منظور كشیدن‌ بلیون‌ها دالر از حلقوم‌ سیاف‌، قانونی‌، برادران مسعود، ربانی‌ و كلیه‌ جنایت‌پیشگان‌ «ائتلاف‌ شمال‌» و همدستان‌‌ ادامه‌ خواهد داد؟ آیا او همانند ملالی جویا با اعراض از معامله گری با بنیادگرایان و دولت تحت نفوذ آنان، استقلال و نجابتش را تا آخر حفظ کرده و امید مردم خاموش باقی خواهد ماند؟ اینها را آینده ثابت خواهد نمود.

در زیر مصاحبه‌ی‌ از او و افشاگری‌هایش‌ در مورد عده‌ای‌ از جاسوسان‌ را می‌آوریم‌ كه‌ در مقامات‌ بالای‌ دولتی‌ لانه‌ گزیده‌ اند. طبعاً این‌ افشاگری‌ تنها مشت‌ نمونه‌ی‌ خروار است‌ و اسناد دهها و صدها تن‌ جاسوسان‌ دیگر كه‌ در چوكی‌های‌ وزارت‌، سفارت‌، ولایت‌ و امثالهم‌ لمیده‌ اند، هنوز برملا نشده‌ اند.

راستی‌ فرضاً اسناد این‌ جیره خواران پست كه‌ افشا شوند چه‌ فایده‌؟ آیا حتی‌ یكی‌ از آنان‌ آنقدر حیا و غیرت‌ داشت‌ یا خواهد داشت‌ كه‌ از مقام‌ خود استعفا دهد و از آن‌ مهمتر اندوخته‌های‌ پولی‌ شان‌ را به‌ مردم‌ برگردانند؟ فکر نمی کنیم.

به‌ نظر ما تا طناب‌ محاكمه‌ای‌ بین‌المللی‌ بر گردن‌ این‌ خاینان‌ انداخته‌ نشده‌ فقط‌ نصف‌ كار انجام‌ گرفته‌ است‌. به هر حال افشاگری های داکتر بشردوست قدم مهمی در دریدن ماسک این فرومایگان به شمار می آید.

حرف‌های‌ داكتر بشردوست‌

«من‌ ضد نظام‌ مافیایی‌ هستم‌. مقامات‌ دولتی‌، اینجوها، ماموران‌ عالیرتبه‌ در سفارتخانه‌ها و ملل‌ متحد... نظام‌ مافیایی‌ را به‌ وجود آورده‌ اند و شما شاهد نتایج‌ آن‌ هستید.»

«ما طی‌ ۳ سال‌ ۱۲ بلیون‌ دالر دریافت‌ كرده‌ ایم‌ اما همه‌ی‌ مردم‌ افغانستان‌ می‌پرسند این‌ پول‌ چه‌ شد؟ آنها را كی‌ گرفت‌؟»

«تمام‌ والیان‌ و قومندانان‌ پلیس‌ جنگ‌سالاران‌ گذشته‌ اند و مردم‌ آنان‌ را نمی‌خواهند.»

«اكنون‌ برخی‌ از مردم‌ افغانستان‌ می‌گویند كه‌ در افغانستان‌ اشغال‌ حاكم‌ شده‌ و نه‌ آزادی‌... هیچ‌ تغییر مثبتی‌ در زندگی‌ ما رخ‌ نداده‌ است‌.»

«زمان‌ تغییر فرا رسیده‌ است‌، تغییری‌ ریشه‌ای‌ چرا كه‌ مردم‌ افغانستان‌ خواستار یكچنین‌ تغییری‌ هستند.»

(«رویترز»، ۳ اگست ۲۰۰۵)

معاش گزاف دالری مقامات عالی دولتی

داکتر بشردوست افشا می‌کند:

من افتخار می‌کنم که یکی از افغانان وطن دوست این اعتماد را به من کردند و این سند محرمانه‌ی رسمی را در اختیار ما قرار داده که نشان دهنده‌ی بوجود آمدن یک سیستم مافیایی در افغانستان می‌باشد. در واقع تعدادی از مقامات عالی دولتی افغانستان در سطح معینیت، مشاوریت وزرا و ریاست مهم دولتی از یک کمپنی انگلیسی بنام کراون اجنتس Crown Agents معاشات گزاف دالری تا سی و شش هزار دالر در سال علاوه بر معاشات و امتیازات متعدد دیگر دریافت کرده اند. در حالی که:

۱) معلولین و معیوبین شش دالر (۳۰۰ افغانی)، کارمندان دولتی شصت دالر (۳۰۰۰ هزار افغانی) و اکثریـت مردم افغانستان پول بخور و نمیر ندارند.

۲) وقتی مقامات عالی دولتی که در سطح تصمیم گیری مهم قرار دارند از کمپنی خارجی معاشات گزاف دالری می‌گیرند، چگونه مردم افغانستان می توانند به آنان به عنوان مدافع منافع ملی اعتمادکنند.

واقعیت اینست که هر کسی چه در دولت و چه خارج از دولت از کشور های خارجی پول می گیرند، در عمل وسیله ی دست خارجی ها در افغانستان می باشند.

۳( کسانی که چنین معاشات گزاف دالری تا سیصد هزار افغانی در ماه دریافت می کنند، چگونه می توانند خادم ملت گرسنه باشند و درد و رنج مردم را لمس کنند. فکر می کنم که این اشخاص هدفی جز جیب پرکردن و تامین منافع شخصی خود ندارند. ولو اینکه منافع ملی را قربانی کنند. مردم افغانستان از من هنوز می پرسند که چرا مقامات عالی دولتی از تصامیم و موضع گیری من بخصوص درباره ی منحل کردن ان.جی.او ها حمایت نکردند. من معتقد هستم که یکی از دلایل خصومت این اشخاص وابستگی مالی و فکری شان به منابع خارجی می باشد. مثلاً بعد از منحل کردن جنایت کاران اقتصادی (ان.جی.او و غیره) که در افغانستان فعال هستند، دفتر مطبوعاتی رییس جمهور افغانستان علیه تصمیم من موضع گرفت و شروع به تبلیغات مغرضانه کرد. با خواندن این سند رسمی من امروز می فهمم که چرا این اشخاص می خواستند، علیه من تبلیغات خصمانه و حتا شایعه پخش کنند. مثلاً بشر دوست ان.جی.او دارد و از ان.جی.او معاش می گیرد. آنان آنقدر سوء نیـت دارند که یک ارگان سازمان ملل متحد (آی.او.ام) را ان.جی.او معرفی کرده و قرارداد وزارت امور خارجه ی افغانستان را با این ارگان قرارداد شخصی بنام من جلوه داده بودند.

لازم به ذکر است که تمام پیشنهادات معاش گزاف دالری را من رد کردم. خوشبختانه مردم افغانستان این شعور سیاسی را پیدا کرده اند که فرق بین خادم و خائن را تشخیص دهند. امید است که رییس جمهور افغانستان همانطور که من قبلا با ایشان پیشنهاد کرده بودم، با خواندن این سند عاجلاً از یک طرف معاشات گزاف دالری دیگر مقامات دولتی را از جمله وزرا و اشخاصی که در ارگ مستقیم با رییس دولت کار می کنند، در اختیار مردم از طریق رسانه ها قرار دهد. والا افغانان وطن دوست این اسناد سری را بطور محرمانه در اختیار من قرار خواهد داد تا مثل این سند منتشر شود.

از طرف دیگر رییس جمهور افغانستان برای تامین منافع ملی هر چه زودتر معاشات گزاف دالری مقامات عالی دولتی را قطع کند و پول آن را به بیت المال تسلیم و عادلانه بین تمام کارمندان دولتی بصورت معاش یا امتیازات دیگر تقسیم کند. اما من در این مورد زیاد امیدوار نیستم.

بنابراین به عنوان نامزد پارلمان از کابل من تعهد می کنم که اگر به خواست خدا و مردم موفق شوم، مسوده ی قانون را در پارلمان پیشنهاد می کنم تا به این سیستم مافیایی خاتمه داده شود تا کمک های گزاف جامعه ی بین المللی در افغانستان واقعا برای بازسازی و نوسازی افغانستان مصرف شده و در زندگی عادی مردم افغانستان هر چه سریع تر بهبودی قابل ملاحظه دیده شود.


معاشات مشاورین دوایر دولتی مربوط بودجه:

(۳ می ۲۰۰۵)

۱ د افغانستان بانك داکتر انورالحق احدی ۳۱/۰۵/۰۱- ۰۴/۰۶/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۲ د افغانستان بانك عبدالقدیر فطرت ۳۱/۰۵/۰۴-۰۱/۰۶/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۳ وزارت مخابرات سیداكرم عمر ۱۶/۰۹/۰۴-۱۶/۰۹/۰۳ $۳۰۰ $۳۶۱۰
۴ وزارت مخابرات عبدالفتاح ۱۳/۰۸/۰۴-۰۱/۰۹/۰۳ $۱۵۰۰ $۱۸۰۰۰
۵ وزارت مخابرات حسین بخش میرزاد ۱۰/۱۰/۰۴-۱۱/۱۰/۰۳ $۱۲۰۰ $۱۴۴۰۰
۶ وزارت مخابرات صالح الدین ۱۶/۰۹/۰۴-۱۶/۰۹/۰۳ $۴۰۰ $۴۸۱۳
۷ وزارت مخابرات هاشم پیمان ۳۰/۱۰/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۳۰۰ $۳۳۰۰
۸ وزارت مخابرات وحیده فرمولی ۳۱/۰۸/۰۴-۰۱/۰۴/۰۴ $۱۰۰۰ $۴۳۳۳
۹ وزارت مخابرات هارون ۳۱/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۳۰۰-$۲۰۰ $۳۱۰۰
۱۰ وزارت اطلاعات و فرهنگ عبدالحمید مبارز ۱۵/۰۹/۰۴-۱۵/۰۹/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۱ وزارت اطلاعات و فرهنگ عبدالحق واله ۱۵/۰۹/۰۴-۱۵/۰۹/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۲ دفتر مقام ریاست جمهوری خالق احمد ۳۱/۰۷/۰۴-۰۱/۰۸/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۳ دفتر مقام ریاست جمهوری انجینر حسن ۱۵/۰۹/۰۴-۱۵/۰۹/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۴ دفتر مقام ریاست جمهوری عزیزالله لودین ۳۱/۰۳/۰۵-۰۱/۰۴/۰۴ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۵ وزارت تجارت روح الله نوید ۳۱/۰۵/۰۴-۰۱/۰۶/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۱۶ وزارت تجارت طبیبی ۳۱/۰۸/۰۴-۰۱/۰۶/۰۳ $۳۰۰۰ $۹۰۰۰
۱۷ وزارت عدلیه میر حیات الله پاچا ۳۱/۰۷/۰۴-۰۱/۰۸/۰۳ $۱۰۰۰ $۱۲۰۰۰
۱۸ وزارت عدلیه محمود ۳۱/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۱۹ وزارت عدلیه عبدالغدیر ۳۱/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۲۰ وزارت عدلیه احسان الله ۳۱/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۳۵۰ $۴۲۰۰
۲۱ وزارت عدلیه سیدیوسف ۳۱/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۷۰۰ $۸۴۰۰
۲۲ وزارت عدلیه جمال خان ۳۱/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۷۰۰ $۸۴۰۰
۲۳ وزارت عدلیه جارالله تقوا ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۸۰۰ $۹۶۰۰
۲۴ وزارت عدلیه عبدالغفور مظفری ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۳۵۰ $۴۲۰۰
۲۵ وزارت عدلیه خلیل رحمان ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۲۶ وزارت عدلیه رحمت الله منطقی ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۴۰۰ $۴۸۰۰
۲۷ وزارت عدلیه عبدالبصیر ۲۸/۰۲/۰۵-۰۱/۰۳/۰۴ $۲۰۰ $۲۳۸۷
۲۸ وزارت تحصیلات عالی عبدالغدیر امیریار ۳۰/۰۶/۰۴-۰۱/۰۷/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۲۹ وزارت تحصیلات عالی سید عسکر موسوی ۳۰/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۳۰ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی امین الله صبور ۳۱/۰۷/۰۴-۰۱/۰۸/۰۳
۱۵/۰۴/۰۵-۰۱/۰۹/۰۴
$۳۰۰۰
$۳۰۰۰
$۳۶۰۰۰
$۲۲۵۰۰
۳۱ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی میر عنایت الله ۳۱/۰۸/۰۴-۱۵/۰۴/۰۴ $۲۵۰ $۳۲۵۰
۳۲ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی اسد فرهاد ۳۱/۰۸/۰۴-۱۵/۰۴/۰۴ $۳۰۰۰ $۱۵۰۰۰
۳۳ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی مستوره ملکیار نواز ۱۵/۰۴/۰۵-۰۱/۰۹/۰۴ $۳۰۰۰ $۲۱۰۰۰
۳۴ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی ولی حمیدزاده ۳۱/۰۸/۰۴-۱۵/۰۴/۰۴ $۳۰۰۰ $۱۳۵۰۰
۳۵ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی محمدقاسم ۳۱/۰۷/۰۴-۰۱/۰۸/۰۳ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۳۶ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی محمد شریف شریفی ۳۰/۱۰/۰۴-۰۱/۱۱/۰۳ $۱۰۰۰ $۱۲۰۰۰
۳۷ كمسیون اصلاحات اداری و خدمات ملكی سیده فاطمی ۲۱/۱۲/۰۴-۲۲/۱۲/۰۳ $۱۰۰۰ $۱۲۰۳۴
۳۸ وزارت صحت عامه عبدالله شیرزی ۳۰/۰۶/۰۴-۰۱/۰۷/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۳۹ وزارت معارف اشراق حسینی ۳۰/۰۶/۰۴-۰۱/۰۹/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۰۰۰۰
۴۰ وزارت معارف نجم الدین ثاقب ۳۰/۰۶/۰۴-۰۱/۰۷/۰۳ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰
۴۱ وزارت امور زنان سوریه رحیمی ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۶۰۰ $۷۲۰۰
۴۲ وزارت امور زنان حمیدالله ویدا ۳۰/۱۱/۰۴-۰۱/۱۲/۰۳ $۶۰۰ $۷۲۰۰
۴۳ وزارت امور زنان نجیبه شریف ۳۰/۰۱/۰۵-۰۱/۰۲/۰۴ $۶۰۰ $۷۲۰۰
۴۴ وزارت امور زنان محمد امین رجب ۳۰/۰۱/۰۵-۰۱/۰۲/۰۴ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۴۵ وزارت امور زنان عزیز احمد بایکا ۳۰/۰۸/۰۴-۰۱/۰۴/۰۴ $۵۰۰ $۲۵۰۰
۴۶ وزارت امور زنان محمدمحقق ۳۱/۰۳/۰۵-۰۱/۰۴/۰۴ $۵۰۰ $۶۰۰۰
۴۷ شركت هوایی آریانا مجیدمنصوری ۳۱/۰۳/۰۵-۰۱/۰۴/۰۴ $۳۰۰۰ $۳۶۰۰۰

مجموع مبلغ پرداخت شده به پرسونل دوازده ارگان فوق ۸۰۷۹۲۷ دالر امریكایی



قابل ذکر است که از ماه جولای ۲۰۰۳ الی جنوری ۲۰۰۵ مبلغ ۸۱۴۸۲۱ دالر از بابت پرداخت معاشات به پرسونل ارگان های فوق الذکر به حساب دالری۲۶۰۹۷ دفتر خدمات بازسازی و انکشافی افغانستان در "د افغانستان بانک" شامل گردیده که از مجموع مبالغ انتقال داده شده به رویت اسناد جمعاً مبلغ ۷۵۰ دالر کمیشن بانکی اخذ گردیده است که نظر به مقایسه ی ارقام انتقال شده به حساب بانکی مجموعاً مصارف معاشات (۸۰۷۹۲۷) دالر به اضافه کمیشن بانکی)۷۵۰ دالر) که مجموعا مبلغ ۸۰۸۶۷۷ دالر می شود. از مجموع مبالغ فوق جمعاً مبلغ ۶۱۴۴ دالر نزد دفتر ARDS باقی مانده است.

برگرفته از سایت داکتر بشردوست

یادداشت‌ ما:

اگر مزدبگیران‌ فوق‌ اتهام‌ جاسوس‌ بودن‌ را رد كنند، از آنان‌ می‌پرسیم‌:

بسیار خوب‌، پس‌ پول‌ را در ازای‌ كدام‌ خدمت‌ به‌ سازمان‌های‌ استخباراتی‌ امریكا یا اروپا دریافت‌ می‌كردید؟ ضمناً این‌ لیست‌ ناكامل‌ است‌، نام‌ و نشان‌ سایر جیره‌خواران را افشا نمایید.

شما هر یک عبدالحق واله، عزیزاله لودین، اشراق حسینی معاف هستید. جاسوس بودن شما با توجه به گذشته و شخصیت تان چیز تازه و عجیبی نیست. همین که ناگهان سر و کله ی تان در پست های مهم حکومتی پیدا شد، مردم شک کردند که اینان را کی آورد و از کجا شدند. باید بیخ شان در امریکا پخته باشد که اینچنین اتوماتیک در مقامات بالا نصب شدند. منتها در مورد اشراق حسینی و محقق (اگر همان سرجنایتکار وحدتی باشد) فکر می شد که از جمله جیره خواران قدیمی رژیم ایران هستند ولی حالا ثابت می شود که وقتی یک فرد به این و آن دستگاه یا کشور وابسته باشد، هیچ دلیل و تضمینی وجود ندارد که خود را به جاهای دیگر نفروشد. به هر حال اگر اشراق حسینی و محقق به اشاره ایران از انگلستان و امریکا پول نگیرند، جمهوری اسلامی شکنجه و کشتار ایران حتماً از آنان تحقیق خواهد کرد.

اما تف عالم بر شما داکتر عسکرموسوی!

ما ساده دلانه می‌پنداشتیم که اگر از دولتی جیره بگیرید، آن دولت ایران خواهد بود. ولی‌ نمی‌دانستیم‌ كه‌ اشتهای‌ كسانی‌ كه‌ جاسوسی‌ پیشه‌ می‌كنند، به‌ اندازه‌ی‌ ژرفا و پهنای‌ خیانتکاری و سفلگی شان‌ بیشتر و بیشتر می‌شود.

داكتر عسکرموسوی‌، حالا مطلب‌ «ادبی‌» بنویس‌ كه‌ انجمنی‌ها دوچندان‌ نیرو بگیرند، رفیق عبداله‌شادان‌ یا رفیق ظاهرطنین‌ «بی بی سی» با تو به گفتگو بنشیند و مسئول ادبیات خادی - جهادی (حسین‌فخری)‌ دست‌ و دهانت‌ را بوسیده و در حج بعدی‌اش دعایت کند!