
«جمعیت انقلابی زنان افغانستان» با شعار «هشت ثور سیاهتر از هفت ثور» طی تظاهراتی با شكوه این روز ننگین را كه سرآغاز قدرتگیری ددمنشان بنیادگرا در افغانستان است، تقبیح نمود.
مظاهره با حضور حدود ۱۵۰۰ تن از زنان و كودكان مهاجر از مقر سازمان مللمتحد شروع شد اما بنابر مداخله پلیس پاكستان تظاهركنندگان نتوانستند مسیر تعیین شده را بپیمایند، معهذا با شعاردادنهای ممتد و سرود خواندن و سخنرانیها فضا را گرم و پرهیجان ساخته و لحظه به لحظه به تعداد تماشاگران افزوده میشد.
شعارهای ضد بنیادگرایان و آزادیخواهانه، پلاكارتهایی از مجروحان، ویرانههای كابل، تصاویر مینا و شهدای دیگر، عكسهایی از سرجنایتكاران فهیم، ربانی، اسماعیل، خلیلی، دوستم، سیاف و گلبدین با چلیپای درشت قرمزی بر آنها توجه مردم ناظر تظاهرات و دهها خبرنگار و عكاس و فلمبردار پاكستانی و خارجی را جلب نموده بودند. تعدادی از خبرنگاران در مورد جنایتكاریهای خاص اسماعیل و نیز توطئه مشترك او، دوستم، خلیلی وغیره از مظاهركنندگان خواستار اطلاعات میشدند.
در پایان مظاهره باز هم یك تن از اعضای «راوا» درباره پیامدهای این روز سیاه و آنچه كه اكنون بر مردم میرود، به سخنرانی پرداخت.
سپس چند تن از محرومترین زنان با نماینده «راوا» یادداشتی حاكی از اعمال خاینانه و خرابكارانه باندهای جنایتپیشهیبنیادگرا و تقاضای عزل فوری و محاكمه تمام آنان را به نماینده سازمان ملل تسلیم دادند.
قابل یادآوریست كه در مظاهره، گروه ۱۲ نفری از جاپانیان عضو «كمیته بررسی جنایات جنگی» به ریاست پروفیسر ماویدااكیرا نیز حضور داشتند كه به منظور همنوایی با «راوا» و دیدار از شفاخانهها، مكاتب، پرورشگاهها و سایر فعالیتهای «راوا» روز پیشتر از جاپان وارد پاكستان شده بودند.
گزارش و عكسهای تظاهرات در تمامی روزنامههای پاكستانی و مهمترین رادیوها و خبرگزاریها و چند تلویزیونهندی، پاكستانی و عربی انعكاس یافت.
در اینجا گزارشهایی از خبرگزاریها و چند روزنامه پاكستانی را میآوریم كه چنانچه بارها متذكر شدهایم بیانگر جانبدارانه بودن و مشكلات برخی مطبوعات این كشور در انتشار مطلب راجع به «راوا» میباشند. مثلاً یكی از آنها تعداد تظاهركنندگان را ۲۰۰ نفر گفته، دیگری ۳۰۰ و روزنامهی «فرنتیرپست» در حالیكه در گزارشی «راوا» را متهم كرده كه علیه كرزی ایرادی ندارد در گزارشی دیگر خودبخود به نقض این اتهامش میپردازد.
بازتاب مظاهره ۸ ثور در رسانهها
«فرنتیرپست»
«راوا» موضع جنگسالاران را محكوم میكند

«حدود ۲۰۰ زن و كودك افغان با در دست داشتن شعارهایی به فارسی و انگلیسی علیه "ائتلاف شمال" و جنگسالاران آن به تظاهرات پرداختند.
پروفیسر ماویدااكیرا با یك گروه ۱۵ نفری زنان و مردان جاپانی نیز شعار "جنگ نه" را در دست داشتند. او گفت بش باید به مثابه جنایتكار جنگی محاكمه شود. مظاهره صلحآمیز بود ولی پلیس به مظاهرهچیان اجازه نداد از مانعها بگذرند اما پس از مذاكره با رهبران تظاهرات، اجازه یافتند به نزدیكی تعمیر مللمتحد بروند.»
«نیوز انترنیشنل، خبرگزاری فرانسه»
«حدود ۳۰۰ زن افغان روز سهشنبه به اعتراض علیه رئیسجمهور حامدكرزی پرداختند كه چرا برای بازسازی افغانستان به جنگسالارانی اتكا میكند كه گذشتهای شنیع در تخلف از حقوق بشر دارند.
زنان "راوا" كه با قبول خطرات بزرگ به طور مخفی علیه طالبان مبارزه كرده اند، گفتند كه رژیم كنونی در افغانستان از كسانی پشتبانی میكند كه گذشتهی بدرفتاری در برابر زنان را دارند. آنان ابراز داشتند: "از یكسو كشورهای مختلف ۸بلیون دالر وعده كمك میدهند اما از سوی دیگر آقای كرزی ابقا یا نصب كثیفترین جانیان و خاینان جهادی در مقامهای مهم را به مثابه وظیفه مقدساش پیش میبرد تا همهی آنان جیبهای شان را برای زدن از بلیونها دالر كلانتر بدوزند."»

«اِن اِن آی»
«صدها زن و كودك مكتبی افغان، در حالیكه شعار میدادند "مرگ بر بنیادگرایان"، "مرگ بر طالبان"، "مرگ بر جهادیها"، در اسلامآباد به مظاهره دست زدند.»
«فرنتیرپست»
«راوا» طی اعتراضی در مقابل مقر سازمان مللمتحد در اسلامآباد، اداره كنونی افغانستان را رد كرده و آن را میراث گذشته خواند.
اعضای "راوا" خواستار كمك بازسازی كشور شده و اظهار داشتند كه جامعه جهانی باید به این تعهدش عمل كند.
آنان در حالیكه به طرفداری از حقوق زنان و حق آزادی بیان شعار میدادند بدون انتقاد از رئیسجمهور كرزی و نیروهای امریكا، علیه بیعدالتی دولت افغانستان مظاهره نمودند. یكی از نمایندگان "راوا" به فرنتیرپست گفت: "ما خواهان بهبود وضع در كشور و زندگی و آزادی هستیم." او خاطرنشان ساخت كه افغانها مشتاق عودت به افغانستان و زندگی آرام در آنجا هستند اما این امر در شرایط ابتر حاضر در كشور ممكن نیست. او افزود كه سبب اصلی برپایی تظاهرات نشاندادن همبستگی با زنان افغانستان و جلب توجه بقیه مردم جهان به این نقطه از كره زمین است كه مردمش در اتش و خون بسر میبرند.
تعداد وسیعی از زنان از اقشار مختلف در مظاهره شركت داشتند.»

خبرگزاری «ای ان آی» ANI
«دانشحمید یكی از زنان تظاهركننده گفت: "مظاهره ما به منظور محكوم ساختن سلطه "ائتلاف شمال" یا جهادیها در افغانستان است زیرا اینان از ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ مرتكب عین جنایتهای طالبان مخصوصاً مقابل زنان افغانستان شدند. اكنون آنان دوباره بر سر قدرت اند، امریكا و كشورهای دیگر دوباره از «ائتلاف شمال» یا جهادیها حمایت میكنند. با موجودیت "ائتلاف شمال"، ما از صلحی واقعی، امنیت و آزادی در افغانستان برخوردار نیستیم."
بعضی از رهبران مظاهره صحبت كرده و گفتند كه دنیا باید بداند كه افغانستان قربانی طالبان، گلبدین، القاعده و "ائتلاف شمال" میباشد.
در افغانستان كمتر از ۱۰ درصد زنان باسواد اند. "راوا" قویاً معتقد است كه تنها با سلاح آموزش و تعلیم است كه زنان افغانستان میتوانند به قدرت و پیروزی در پیكار علیه بنیادگرایان و نظایر آنان دست یابند. "راوا" یگانه سازمان افغانی بود كه به تظاهرات ضد جنگ در عراق پرداخت.
«صدای امریكا» VOA
«چندین صد نفر از فعالان حقوق بشر "راوا" افغانستان در مقابل مقر سازمان مللمتحد روز سهشنبه در اسلامآباد جهت ابراز نگرانی درباره دولت كنونی و انتخاباتی كه در راه هست به مظاهره دست زدند. معترضان خواستار حذف رهبران بنیادگرا از هر مقام دولتی اند.
آنان جامعه جهانی و بخصوص امریكا را مورد انتقاد قرار دادند كه برخی رهبران بنیادگرای افغان با سابقه جنایتكاری علیه زنان را اجازه داده اند از اعضای حكومت انتقالی به ریاست حامدكزری باشد.
مظاهرهگران بركناری فهیم وزیردفاع، دوستم جنگسالار ازبك و اسماعیلخان والی هرات را خواستار گردیدند تا همهی آنان به خاطر ارتكاب جنایتهای شان بر ضد مردم افغانستان به محاكمه كشانده شوند.
مرینه اظهار داشت كه افراد مذكور تلاشها برای بهبود حقوق بشر و استقرار دموكراسی در افغانستان را مختل میكنند. او گفت كه "باید نظام تغییر یابد و باید بنیادگرایان دور انداخته شوند. تا زمانی كه بنیادگرایان در قدرت اند، هیچ تغییری به میان نخواهد آمد."
او گفت كه این جنگسالاران و قومندانان سعی خواهند ورزید تا با اعمال نفوذ در انتخابات در قدرت باقی بمانند.
اما طرفداران حكومت پرزیدنت كرزی نگرانی در مورد نقض دموكراسی را رد میكنند. عبدالجبارنعیمی عضو یكی از گروههای جنگنده اسلامی كه از ۹۲ تا ۹۶ در كابل حكومت كردند، گفت: "امید ما اینست كه انتخابات به حد كافی عادلانه و دموكراتیك باشند. فكر میكنم با همكاری مللمتحد پیشرفتهای زیادی در راستای دموكراسی و مردم به دست خواهد آمد. مردم خیلی زیاد به رأیدادن و ثبت نام علاقه میگیرند."»
«انفوشاب نیوز»
«"خبرگزاری كویت" ضمن نقل بخش اعظم بیانیه "راوا" یادآور میشود: "لااقل ۶۰۰ تن از فعالان علیه رهبران بنیادگرای اسلامیافغانستان به مظاهره پرداختند... در یكی از شعارها گفته میشد "فهیم، اسماعیل و دوستم دشمنان خونی آزادی و دموكراسی اند"... عبدالرشیددوستم كه متحد حامدكرزی است، سركردگی ملیشاهای ازبك را داشته و همچنین اداره زندان خصوصی در شمال افغانستان را در دست دارد و اخیراً كوشید تا بر ولایات شمال افغانستان چیره شود.

«دان»
روزنامه پاكستانی «دان» Dawn نیز ضمن نقل بخشهایی متعدد از بیانیه نوشت:
«مهاجران افغانستان در بیرون مقر مللمتحد در اسلامآباد علیه آنچه كه ادامه سیاستهای بنیادگرایانهی طالبان، افزایش اعمال تروریستی و نقض حقوق بشر میخواندند، تظاهراتی برپا داشتند و از مللمتحد خواستند تا به پروسه صلحش در كشور جنگزده بیافزاید.
آنان حكومت را محكوم كردند كه دست جهادیها را در غارت ملیونها دالر كمك خارجی برای بازسازی و سرمایههای كشور باز نگهداشته و در مقامات كلیدی گمارده است.
"راوا" خواستار خلع سلاح و بركناری جنگسالاران و برقراری دموكراسی اصیل در كشور است.
بیش از ۳۰۰ زن و كودك مظاهرهكننده از كمپهای مهاجران در برابر دفتر مللمتحد گرد آمدند تا از روزی یاد كنند كه انقلاب ثور ۲۷ اپریل رخ داد و به اصطلاح "جهادی"ها قدرت را در ۲۸ اپریل ۹۲ در كابل در دست گرفتند.
آنان از دولت كرزی انتقاد كردند كه تاریخ را دوباره نویسی میكند، احمدشاهمسعود را به مثابه قهرمان جلوه میدهد، جهادیها و جنگسالاران را در مقامات كلیدی در اردو میگمارد تا دل آنان را به دست آرد.
دانشحمید از اعضای "راوا" در صحبت با "دان" ابراز داشت كه كشور و مردمش در دوران سلطه "ائتلاف شمال" از ۹۲ تا ۹۶ رنج كشیدند و باز هم رنج میكشند زیرا "ائتلاف شمال" اعمال شنیعی را مرتكب شده و ترور و ناامنی را در سراسر كشور مستولی میسازند... هیچ آرامش و امنیت واقعی در كشور وجود ندارد. او گفت كه "راوا" هر چند كرزی را رهبری دلخواه نمیداند، ولی اگر او به حمایتش از "ائتلاف شمال" پایان دهد، شاید قابل قبول باشد. او متاسف بود از اینكه قدرتهای جهانی مثل امریكا با وصف آگاهی از وضع در افغانستان، از آنانی پشتبانی می كند كه به خاطر منافع شخصی مرتكب جنایتها علیه بشریت شده اند. او در پاسخ به یك سوال از دولت پاكستان به علت پشتیبانیاش از عناصر بنیادگرا انتقاد كرد. سهیلا عضو دیگر "راوا" در گفتگو با گزارشگران اعلام داشت كه امید اندكی وجود دارد كه انتخابات آینده شرایط جاری افغانستان را با تامین دموكراسی تغییر دهد زیرا نماینگان راستین مردم اجازه نخواهند یافت در آن شركت جویند.
مظاهرهگران "راوا" را گروه ۱۲ نفری جاپانیان از "كمیته بینالمللی محكمه جنایات جنگی در افغانستان" icta كه برای اظهار پشتیبانی شان از صلح و عدالت در افغانستان آمده بودند، همراهی میكرد.»