ایجاد کورس سواد آموزی برای زنان توسط «راوا»

به تاریخ ۱۶ حمل ۱۳۹۶، «جمعیت انقلابی زنان افغانستان» (راوا)‌ یک مرکز سوادآموزی را برای زنان در یکی از مناطق فقیرنشین و دورافتاده شرق افغانستان افتتاح نمود. در محفلی که به این مناسبت برگزار گردیده بود در حدود ۵۰ زن شرکت ورزیده بودند. زنان و مردم محل از ایجاد کورس استقبال نموده، گل‌مینه یک تن از شاگردانی که در این کورس ثبت نام نموده گفت:

«هیچ مکتبی در این محل وجود ندارد. مکاتب از اینجا بسیار دور است و ما توان پرداخت مصارف رفت و آمد به جاها دور را نداریم. ما به چنین کورس‌هایی که در آن خواندن و نوشتن را یاد بگیریم، سخت نیاز داریم.»

سوما شاگرد دیگری که مادر سه طفل است، می‌گوید:

«در تمام عمرم از آموختن سواد محروم بودم، حالا این بهترین زمینه است تا خواندن و نوشتن را فرا گیرم. تمام امکانات تحصیل در این کورس برای ما مهیا شده حتی تقسیم اوقات کورس را مطابق کارهای روزانه خود تنظیم می‌توانیم.»

حماسه، نماینده «راوا» در شرق افغانستان اهمیت سوادآموزی و اهداف کورس را شرح داد:

«بسیاری از زنان این محل موانع زیادی بر سر راه فراگیری سواد دارند، اما این موانع نباید باعث گردد که شما خواندن و نوشتن را نیآموزید. شما می‌توانید در این کورس باسواد شوید و از حق تان دفاع نمایید. کسب سواد اولین قدم جهت رسیدن به آگاهی است. وقتی شما آگاه شدید قادر خواهید بود که اوضاع کشور تان را تحلیل نموده فریب دشمنان زن را نخورید. اگر شما مادران باسواد و آگاه شوید می‌توانید کودکان باسواد تقدیم جامعه‌ای نمایید که به دلیل غرق بودن در ظلمت در شرایط اسفباری بسر می‌برد. زن باسواد می‌تواند در اقتصاد خانواده نیز نقش موثر ادا نموده از زنجیر مردسالاری رهایی یابد.

گروه‌های بنیادگرا دشمنان سرسخت باسواد و بیدار شدن زنان هستند. آنان از نیروی زنان در هراس اند و می‌دانند زنان با آگاهی شان می‌توانند ریشه جهالت و پلیدی‌های آنان را تیشه بزنند. بیایید سواد یاد بگیریم و برای حقوق و رهایی خود و دیگر همجنسان مان برزمیم.»

ایجاد کورس سواد آموزی برای زنان توسط «راوا»

بردن سواد و آگاهی میان زنان زحمتکش و محروم در مرکز فعالیت‌های «راوا» قرار دارد. هرچند دولت پوشالی و نهادهای ان.جی.اویی مراکز فراوانی زیرنام سوادآموزی و توانمندسازی زنان راه‌اندازی کرده اند اما اکثریت مطلق آنها نمایشی و برای کندن فند از این و آن دونر است تا اینکه واقعا کار جدی در زمینه انجام دهند. اما «راوا» باجدیت تمام درین زمینه تلاش دارد و تاکنون صدها زن از ولایات مختلف افغانستان در برنامه‌های سوادآموزی «راوا» باسواد شده اند و امروز در دورترین نقاط کشور یگانه معلمان، نرس‌ها و قابله‌های مناطق خود هستند. ما می‌خواهیم تا زنان افغان آگاه و متشکل شده گرزی شوند بر فرق خوکان بنیادگرا، چه جهادی، چه طالبی و چه داعشی، این کورس برای رسیدن به همین هدف ایجاد شده است.